Close
O Jedzeniu

0 458

Dzisiaj pasztet to zwykle dodatek do kanapki, za którym przepada wiele osób. Jednak nie zawsze tak było. To danie znano już w czasach starożytnych. Współczesne przepisy wzorowane są na tych, sporządzanych przez francuskich kucharzy, za czasów panowania Ludwika XIV. Na dworze Króla Słońce pracowali najlepsi kucharze, którzy specjalizowali się w przyrządzaniu obszernych i bogato dekorowanych pasztetów. Była to potrawa nie tylko smaczna, ale wystawna i reprezentacyjna. Czy pasztet nadaje się na elegancki obiad? W jaki sposób podany najbardziej nam smakuje?

1 1279

Jeśli jesteś miłośnikiem potraw z grilla, ale jednocześnie nie przepadasz za tradycyjnymi, trudnymi w czyszczeniu urządzeniami na węgiel – wybierz grilla gazowego! Łatwe w obsłudze, czyste i szybkie urządzenia na gaz zdobywają coraz większą popularność. Poznaj zalety grilla gazowego i wybierz model najlepiej dopasowany do swoich potrzeb.